Zeker zestig gewonden bij muziekfestival Australië

Er brak paniek uit toen festivalgangers probeerden weg te komen na een optreden van de Australische band DMA’s.

Zeker zestig mensen zijn op vrijdagavond gewond geraakt toen er paniek uitbrak tijdens een muziekfestival in Australië. De festivalgangers kwamen in de verdrukking toen ze massaal het terrein wilden verlaten na een optreden van de Australische band DMA’s. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van de politie.

Geen van de gewonden verkeert in levensgevaar. In totaal zijn negentien mensen opgenomen in het ziekenhuis met botbreuken en hoofdletsel.

‘Uitkomst had veel erger kunnen zijn’

De organisatie van het Falls Music and Arts Festival in Lorne, Victoria heeft na het incident het programma stilgelegd. Het hoofd van het medische team in de Australische staat Victoria, Paul Holman, laat in een verklaring weten dat de festivalgangers aan een grote ramp zijn ontsnapt.

“Ondanks dat de verwondingen hevig zijn, had dit kunnen uitlopen in een ramp en we zijn dankbaar dat dit niet is gebeurd”.

Op de Facebookpagina geeft de organisatie aan dat het festival op zaterdag doorgaat en roepen ze bezoekers op om tijdens Oud en Nieuw vooral “rustig aan te doen”.

    • Huib de Zeeuw