Utrechtse brandweer bekogeld met vuurwerk

De brandweer in Utrecht doet aangifte bij de politie nadat meerdere brandweerlieden op oudejaarsavond met vuurwerk zijn bekogeld. Ook in Amsterdam zijn agenten belaagd.

Foto: ANP

De brandweerlieden werden met vuurwerk belaagd toen ze een brand aan het blussen waren in de wijk Overvecht. Ze hebben geen verwondingen opgelopen, maar volgens een woordvoerder wordt er wel aangifte gedaan.

De brandweer in Utrecht moest op oudejaarsdag meerdere keren uitrukken, onder meer voor autobranden. Of er ook aangestoken branden waren kan de brandweer nog niet zeggen. Pas op Nieuwjaarsdag komt de brandweer met een overzicht.

Verdachte autobranden

In de afgelopen dagen zijn in en rond Utrecht meerdere verdachte autobranden geweest. De brandweer hield daarom in de hele regio extra medewerkers paraat om alle meldingen aan te kunnen, meldt RTV Utrecht.

De politie houdt de ME paraat voor als omstanders zich te opdringerig gedragen bij het blussen van de branden.

Lees ook: Politie pakt twee jongens op voor autobranden Utrecht

In verband met een autobrand op donderdagavond zit een 17-jarige jongen vast. Hij werd vrijdagavond opgepakt omdat hij op de Doctor Max Euwestraat een auto zou hebben aangestoken. De politie heeft een tweede verdachte op het oog.

Ook Amsterdamse agenten beschoten met vuurwerk

In Amsterdam hebben agenten op oudejaarsavond twee mensen opgepakt die vuurwerk op hen afschoten. De twee worden verdacht van poging tot zware mishandeling. Ze richtten hun vuurwerk op politiemensen in Amsterdam-West.

    • Arjan Meesterburrie