Drie gewonden door carbidschieten

Alle personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis

Jongeren doen aan carbidschieten in Kampen.
Jongeren doen aan carbidschieten in Kampen. Foto Koen van Weel / ANP

In Friesland zijn zaterdag twee mensen gewond geraakt door carbidschieten. Dat heeft de Veiligheidsregio Frieland laten weten, meldt Omrop Fryslân. Ook in Overijssel raakte iemand gewond.

In Moleneind (Munein), gelegen tussen Leeuwarden en Dokkum, raakte een omstander gewond aan zijn been. In Broeksterwoude (Broeksterwald) bezorgde een ontploffing iemand ernstig letsel aan zijn gezicht. Beide personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie Noordoost-Friesland roept mensen op voorzichtig en verantwoordelijk met vuurwerk om te gaan. De autoriteiten worden zo erg overspoeld met klachten van overlast dat zij niet op alle meldingen kunnen afgaan, meldt persbureau ANP.

De ligging van Broeksterwoude:

Ook in het Overijsselse Wijche raakte een man gewond bij het carbidschieten, hoewel niet bekend is hoe erg zijn verwondingen zijn. Dat meldt een politiewoordvoerder aan ANP. Een ton knalde tegen het voorhoofd van de man, die hierna naar het ziekenhuis werd overgebracht.

    • Casper van der Veen