TMG gaat kwart banen schrappen bij regionale dagbladen

De Telegraaf Media Groep (TMG) wil een kwart van de banen bij de regionale dagbladen schrappen. “Een uitermate vervelende timing”, erkent een woordvoerder.

Foto: ANP

Bij de regionale dagbladen van de Telegraaf Media Groep (TMG) gaan 45 van de 185 banen verdwijnen. Daarover schreef de directie van TMG zijn medewerkers op oudjaarsdag een mail:

“We begrijpen dat het verre van prettig is dat we jullie net voor de jaarwisseling per mail informeren”

De directie wil de redactie van De Telegraaf, de regionale bladen en Metro in één organisatie onderbrengen, zo valt te lezen in een adviesaanvraag aan de ondernemingsraad. Daardoor verdwijnt een kwart van de banen bij de titels die vallen onder dochterbedrijf Holland Media Combinatie (HMC). Het gaat dan om titels als Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad, Leidsch Dagblad en Gooi- en Eemlander.

Een woordvoerder van TMG noemt de timing tegenover persbureau ANP “uitermate vervelend”.

“We hadden het wel eerder bekend willen maken, maar er moest eerst een intensieve interne dialoog worden gevoerd”

Op 9 januari zijn er bijeenkomsten voor het personeel.

Tekst loopt door onder tweet:

Bod van Mediahuis

TMG staat in de belangstelling van de Vlaamse uitgever Mediahuis, ook het moederbedrijf van NRC. Er ligt een bod van 5,25 euro per aandeel op tafel.

Lees ook: Mediahuis doet bod op Telegraaf Media Groep

De woordvoerder van TMG legde uit dat de nu op oudjaarsdag aangekondigde bezuiniging deel uitmaakt van grotere plannen die het concern afgelopen zomer aankondigde.

“De kosten moeten in lijn worden gebracht met de opbrengsten, daarom wordt 90 miljoen euro bezuinigd”.

    • Arjan Meesterburrie