'Zo zijn we niet getrouwd' en 'Gestalkt'

Politieagent veroordeeld voor lekken naar tv-programma’s

Voor het lekken van geheime politie-informatie naar tv-programma’s is een 46-jarige ex-brigadier veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Zijn medeverdachte, een 54-jarige privé-detective en ex-politieman, kreeg voor uitlokking een taakstraf van 200 uur. De rechtbank acht bewezen dat de brigadier gesloten systemen raadpleegde om antecedenten na te gaan van deelnemers aan o.a. Zo zijn we niet getrouwd (EO) en Gestalkt (SBS6). Een tv-producent betaalde de brigadier en de detective voor het natrekken van de achtergronden van kandidaten. De Eindhovenaar kreeg zijn informatie van de politieman, die zesmaal in strijd met het ambtsgeheim de politieregisters raadpleegde en informatie doorspeelde. Daarbij maakte de brigadier ook gebruik van inlogcodes van een collega, die hij tijdens verhoren niet van schuld vrijpleitte. De collega kwam daardoor in problemen. De brigadier is oneervol ontslagen. (ANP)