Ziet op tegen huiswerk op de middelbare school

Ame Rijninks (11),

„Volgend jaar ga ik naar de middelbare school. Dat vind ik spannend. Ik kom bij onbekende mensen in de klas. Ik hoop dat ik snel een vriend krijg met wie ik een beetje kan praten in de pauze. En dat ik geaccepteerd word om wie ik ben. Ik ken scholen waar je er niet bij hoort als je geen Nikes draagt. Ik koop gewoon schoenen die ik mooi vind, en die ik lekker vind zitten.

„Huiswerk, daar zit ik ook een beetje mee. Ik doe nu zeven keer per week aan sport: drie keer freerunning en twee keer schaatsen, op zondag een wedstrijd en ik doe ook nog schoolbasketbal. Freerunning wil ik echt niet kwijt, daar ben ik zoveel mee bezig. Ik ken een jongen die moest stoppen omdat hij te veel huiswerk had. Daar ben ik heel bang voor.

„Ik hoop ook wel vwo te kunnen blijven doen. Ik ben best trots op dat advies en er zijn vast beroepen die ik met een havo- diploma niet kan doen. Ik denk dat ik het wel red als ik gewoon goed doorwerk. Hopelijk heb ik ook nog wat tijd voor mezelf.”

Mirjam Remie