Willen het liefst trouwen

Eva van Engelenhoven (69) en Emma Laurijssens (46),

Eva: „In het nieuwe jaar, 3 januari, gaan Emma en ik een geregistreerd partnerschap aan. Eigenlijk wilden we trouwen, maar omdat Emma’s twee kinderen daar nu niet bij kunnen zijn, stellen we dat nog even uit.

„Ik ben al eens getrouwd geweest, bijna 45 jaar lang. Dat was een fantastisch huwelijk, maar mijn vrouw werd ziek en overleed. Al voordat we trouwden zei ze het gevoel te hebben niet echt met een man te trouwen, al was ik toen in pak.

„Ik ga Emma’s naam dragen, daar kijk ik ontzettend naar uit. Sinds we elkaar eind 2014 ontmoetten, zijn we niet veel gescheiden meer geweest.”

Emma: „Twee jaar geleden ben ik officieel gescheiden. Na twee maanden kwam mijn ex de omgangsregeling niet meer na, waardoor ik mijn kinderen anderhalf jaar niet gezien heb. Dat doet mij veel verdriet.

„Toen we net samenwoonden heb ik mijn ex mijn doos met vrouwenkleding en make-up laten zien, maar we besloten de doos en het onderwerp weg te stoppen. Dat lukte op een gegeven moment niet meer. Nu hoef ik niets meer geheim te houden.”

Mirjam Remie

    • Mirjam Remie