Vrijgelaten

16 oktober 2016, Abuja, Nigeria

Foto Olamikan Gbemiga / AP

Vreugde en ontroering bij het weerzien van een van de Chibok-meisjes met haar ouders, in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. De overwegend christelijke meisjes, 276 in totaal, werden in april 2014 door de islamitische terreurgroep Boko Haram weggevoerd van hun middelbare school in Chibok, in het noordoosten van Nigeria. Een vijftigtal wist al snel te ontsnappen.In oktober volgde, na bemiddeling van Zwitserland en het Rode Kruis, de vrijlating van 21 meisjes. Zij vertelden dat ze over het algemeen redelijk goed waren behandeld door hun ontvoerders. De afgelopen maanden verbleven de meisjes noodgedwongen in Abuja. vorige week mochten ze van de regering eindelijk terug naar Chibok. Maar Kerst vieren bij hun ouders thuis zat er niet in. De meisjes werden ondergebracht in een huis dat ze niet mochten verlaten. „Omwille van hun veiligheid”, zeiden de autoriteiten.

Redacteur Buitenland

    • Wim Brummelman