Volgens de peilingen op naar de Tweede Kamer

Léonie Sazias (59), politica

Voormalig televisiepresentatrice Leonie Sazias, zit in de Hilversumse gemeenteraad namens Hart voor Hilversum, en staat op nummer 2 van de kandidatenlijst van 50Plus. Volgens de Peilingwijzer, het gewogen gemiddelde van vijf peilingen, maakt die partij kans in maart bij de Tweede Kamerverkiezingen acht tot twaalf zetels te halen.

„Het is een nieuw leven dat in 2017 begint, hopelijk met een plek in de Tweede Kamer. Tuurlijk is het een ander niveau, de landelijke politiek. Maar ik ga me inzetten voor zorg, welzijn en sport, en als ik zo de stukken lees spelen daar dezelfde thema’s als lokaal.

„De gemeente heeft veel taken overgenomen van de landelijke overheid. Gemeentepolitiek gaat écht ergens over. Het is allang niet meer kapotte stoeptegels en lantarenpalen.

„Als ik niet in de Tweede Kamer kom dan blijf ik gewoon in de gemeenteraad en ga ik me op een andere manier voor 50Plus inzetten.

Ik hoop dat we ergens in de dubbele aantallen uitkomen. Je weet het tegenwoordig nooit met peilingen: Hillary zou toch ook winnen?”

Titia Ketelaar

    • Titia Ketelaar