Rapformatie SFB

Haagse rappers opgepakt in Suriname om seksmisbruik

Drie leden van de Haagse rapformatie SFB zijn woensdag opgepakt in Paramaribo in verband met een onderzoek naar seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Dat bevestigt een politiewoordvoerder na berichtgeving van de Surinaamse krant De Ware Tijd.

De krant schrijjft dat het gaat het om O.J., M.K. en U.F., volgens het Nederlandse online hiphop platform Puna beter bekend als Frenna, Priceless en KM. De rappers zouden bij hun vorige bezoek in Suriname seks gehad hebben met het minderjarige meisje en beelden daarvan verspreid hebben via sociale media.

De rappers zijn in verzekering gesteld door de politie. Ze verbleven in Suriname voor een festival waar meer Nederlandse rappers optreden. Jandro, het vierde lid van de rapformatie is niet gearresteerd en twitterde woensdag: „Waarom moet de politie altijd ons hebben, zelfs in t buitenland man en dan vragen mensen waarom ik zo’n afkeer heb naar alles in uniform.”

Top Notch, het platenlabel van de populaire rappers was niet bereikbaar voor commentaar. Frenna zei eerder bij radiozender FunX j dat er veel reacties waren gekomen op de video-opnamen. De rappers lieten niets los over het filmpje, omdat ze besloten hadden „het anders aan te pakken: Op de beste manier hoe wij het aanpakken en dat gaan we muzikaal doen.” (NRC)