Prince Rogers NelsonIcoon, muzikant

7 juni 1958 - 21 april 2016

Prince stierf jong en zijn dood sloeg in als een bom. Hij was de grootste funkvernieuwer van zijn tijd, een artiest die rock en soul samenbracht, maar je hoorde altijd meteen dat hij het was. Hij was een groot songwriter en showman en deed tijdens zijn liveshows erg denken aan Jimi Hendrix. Maar Prince was beter. Op het podium was hij één brok sensualiteit en ook van zijn muziek spatte de seks. Hij was eveneens een gedreven bandleider die muzikanten inspireerde tot het beste ensemblespel sinds de hoogtijdagen van James Brown. Met zijn geluid bepaalde hij de jaren 80, maar ook daarna klonk zijn vernieuwende muziek. Hij stond symbool voor de vrije artiest die zich niet wilde binden aan contracten en hij verscheen een tijd met het woord ‘slave’ op zijn wang. Maar hij stierf als een vrij man. Aan een overdosis, net als die andere grote held uit de muziek: Michael Jackson.

Nu zijn we ze allebei kwijt.

    • ---