Opent luxe Topshelf-warenhuizen

Inge van Kemenade (52), zakenvrouw

Aanvankelijk vond ze het maar niks dat haar man een abonnement op Netflix nam. Maar toen ontdekte ze de Britse dramaserie Mr. Selfridge, over een Amerikaan die in 1909 in Londen een warenhuis wil opzetten. Dat wakkerde oude verlangens aan bij Inge van Kemenade, oprichter en eigenaresse van sportwinkelketen Topshelf. Intussen zijn er drie Topshelf-warenhuizen, in Arnhem, Nijmegen en Groningen. De winkels hebben een luxe uitstraling, het assortiment zit tussen V&D en de Bijenkorf in. In 2017 volgen Alkmaar en Hoofddorp.Van Kemenade streeft naar acht tot tien vestigingen.

Hoewel de laatste jaren de ene na de andere winkelketen is omgevallen, weet Van Kemenade zeker dat Topshelf het wél gaat redden. Haar man is nog altijd blij dat hij destijds Netflix heeft genomen. Van Kemenade: „Ik ben nu zo druk dat ik regelmatig om negen uur ’s avonds mijn bed in duik. Dan geniet hij van Suits.”

Barbara Rijlaarsdam

    • Barbara Rijlaarsdam