Op de knieën voor de koningin

13 juli 2016, Londen, VK

Foto Dominic Lipinski / AP

Tradities zijn er om in stand te houden, juist in moeilijke tijden. Toen Theresa May na het Brexit-referendum en het aftreden van David Cameron het politieke spel het beste speelde, mocht zij knielen voor de koningin.

Voor de 90-jarige koningin Elizabeth II is May de dertiende premier die namens de vorstin een regering formeert. Sommigen (Winston Churchill, Margaret Thatcher) hebben grote invloed gehad op de wereld. Anderen zijn wij alweer vergeten (James Callaghan). In welke categorie Theresa May zal vallen, moet nog blijken. Lukt het haar om het VK zonder economische kleerscheuren, met behoud van eigenwaarde uit de EU te loodsen? Weet zij de verdeeldheid in het land te overbruggen? 2017 wordt een cruciaal jaar voor haar.

Correspondent Verenigd Koninkrijk

    • Melle Garschagen