Komt met een roman over een vechtscheiding

Kluun (52),

Half februari komt Kluun na bijna zes jaar weer met een roman. DJ is de titel. Op het eerste gezicht lijkt het alsof het om een autobiografisch verhaal gaat: het hoofdpersonage heet Kluun, en is net als de echte Kluun gescheiden. „Veel mensen zeiden na Komt een vrouw bij de dokter dat het hoofdpersonage Stijn toch een-op-een Kluun was. Dus besloot ik dit personage meteen Kluun te noemen. Zelf heb ik een scheiding achter de rug die goed verliep, ik heb drie dochters en de voogdij gaat in goed overleg. De Kluun in DJ beleeft een vechtscheiding, en er is strijd om de voogdij. Ik speelde in deze roman een spel met hoe verschrikkelijk de scheiding had kunnen verlopen. DJ gaat ook over vriendschap en verraad. In Komt een vrouw bij de dokter ging het om dertigers die in hun vrijheid worden beperkt nadat de vrouw borstkanker krijgt. In DJ komt Kluun dankzij een vriend (de dj) in Las Vegas terecht in een wereld van vip-rooms en te jonge meiden, en ontdekt dan dat hij die vrijheid helemaal niet meer wil.”

Toef Jaeger