Kijkt uit voor succes

Dotan (30),

De in Jeruzalem geboren singer-songwriter Dotan brak in 2014 door met pophymne ‘Home’ en succesalbum 7 Layers. In 2017 komt zijn langverwachte nieuwe album uit.

„De afgelopen jaren passeerden als een flinke wervelstorm. Ik ben van nature een vrij introvert mens, maar leefde in de zesde versnelling. Met succes moet je heel erg oppassen dat het geen graadmeter wordt voor je geluk. Dat mijn muziek breed omarmd is, is echt te gek, maar dat is niet mijn doel.

„Mijn concert in de Ziggo Dome is bijna een jaar geleden. Komend jaar hoop ik weer veel eigen shows te geven. Niet dat er al boekingen zijn hoor, er staat bewust nog niets.

„De opvolger van het album 7 Layers komt eraan. Het duurt lang – té lang volgens velen. Het regende adviezen in de trant van ‘het ijzer smeden als het heet is’, maar ik wil de vrijheid voelen te kunnen ontdekken wat voor soort liedjesschrijver ik ben.

„Op mijn nieuwe eigen label kan ik nu uitbrengen wat ik wil. Er is geen discussie meer over of iets past. Weg van het bombastische en grootse, terug naar de kern, klein, gitaar op schoot.”

Amanda Kuyper

    • Amanda Kuyper