Haringvlietbrug weer open na ongelukken door gladheid

Bij een van de ongelukken botsten ruim tien auto’s op elkaar. Er zijn zeker zes lichtgewonden. De politie spreekt van “een grote chaos”.

ANP

De Haringvlietbrug in de A29 bij Numansdorp is vrijdagochtend in beide richtingen afgesloten geweest na ongelukken in de mist. Bij een van de ongelukken botsten veertien auto’s op elkaar. Er waren zeven lichtgewonden. De politie sprak van “een grote chaos”, aldus ANP.

Volgens Rijkswaterstaat is de weg in beide richtingen weer vrij en wordt het verkeer hervat. In de richting van Rotterdam was de weg het langst dicht. Eerder op de ochtend ging de A29 in de richting van Bergen op Zoom weer open.

Door de aanvriezende mist was het spekglad op de brug, meldden de ANWB en VID. Rijkswaterstaat adviseerde automobilisten van en naar Rotterdam om te rijden via Dordrecht over de A16 en A17.

Er staan inmiddels lange files. Het zicht is beperkt tussen de 50 en 100 meter.

In het hele land geldt code geel vanwege de hardnekkige mist. Omdat het vrijdagochtend ook nog rond het vriespunt is, kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen. De mist vriest aan op het wegdek, vooral op bruggen en viaducten.

Op Schiphol raakten gisteren tientallen vluchten vertraagd door het slechte zicht. Ook vandaag verwacht de luchthaven dat het vliegverkeer de hele dag hinder zal ondervinden van de mist.