Groningen

Centrum Delfzijl onbereikbaar door grote brand in winkels

Een grote uitslaande brand in het centrum van Delfzijl heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie panden volledig verwoest. Het centrum was daardoor onbereikbaar. Een kledingwinkel, een bovengelegen woning en een souvenirwinkel zijn verwoest en staan op instorten. Een sloopbedrijf is daarom benaderd om de panden te slopen. De brandweer was met groot materieel uitgerukt en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen twee winkels en woningen. Die liepen wel veel waterschade op. Omstreeks 9.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Het stadscentrum blijft waarschijnlijk nog een deel van de ochtend onbereikbaar. Volgens een woordvoerder van de brandweer begon de brand in een woning boven de kledingwinkel. (NRC)

    • Bas Blokker