Gaat met minder geld gelukkiger zijn

Philip Hoogerbrugge (56),

„Mensen vinden het gedurfd, dat ik op mijn 56ste nog voor mezelf begin. Afgelopen zomer ben ik na 36 jaar bij ING vertrokken vanwege een reorganisatie. Ik werd ‘preventief mobiel’ verklaard. Je bent dan eigenlijk je baan kwijt, maar je krijgt nog wel de kans om intern op je eigen of een andere functie te solliciteren. Ik ben vrijwillig weggegaan en werk nu als fotograaf en webdesigner. 2017 is echt mijn startjaar. Ik heb al een werkruimte gevonden, daar hangt de muur vol met post-its met ideeën. Ik heb fotografie altijd leuk gevonden, mijn vader had een donkere kamer op zolder. Al sinds 2009 heb ik gefotografeerd naast mijn baan en een aantal cursussen gevolgd. Een paar jaar geleden heb ik een burn-out gehad. Dat heeft me aan het denken gezet. Wat is nou belangrijk: levensvreugde, of een goede baan? Toen de reorganisatie werd aangekondigd, dacht ik: ik zie me dit werk niet nog twaalf jaar doen. Ik heb een goed inkomen ingeleverd en gekozen voor gelukkiger zijn met minder. Ik heb nooit getwijfeld of dat de goede keus was.”

Teri van der Heijden

    • Teri van der Heijden