Gaat een baan vinden in Australië

Laura Saija (28), reiziger

„5 januari gaan we weg, mijn vriend en ik, en wanneer we terugkomen weten we nog niet. We hebben onze huizen verhuurd en onze banen opgezegd. Eerst vliegen we naar Bali en dan naar Perth, Australië. Daar gaan we een auto kopen, een fourwheeldrive of een camper, en rondreizen. Een route hebben we niet bedacht.

„Mijn vriend heeft een Australisch paspoort, hij is op zijn tiende naar Nederland gekomen, maar mijn visum verloopt over een jaar. Als het bevalt willen we kijken naar de mogelijkheden om daar te blijven. Na een halfjaar reizen willen we proberen in Australië een baan te vinden. Geen backpackersbaantje, maar een echte baan.

„We stonden in een woonwinkel omdat we zouden gaan samenwonen, we hadden het over het bedrag dat we zouden uitgeven. Niet te dure dingen kopen, zei mijn vriend, want wie weet gaan we nog eens een lange reis maken. Ik zei: waarom gaan we dan niet gewoon nu al? We zijn die winkel uitgelopen zonder iets te kopen.

„Spannend vind ik het niet echt, het is meer vervelend voor mijn familie. Ik denk: als je het samen ervaart, maak je er samen wel wat leuks van. En als het niks wordt, boeken we gewoon een ticket naar huis.”

Mirjam Remie

    • Mirjam Remie