Droomt van spelen op het EK 2017

Jill Roord (19), voetballer

Over het EK 2017 deze zomer in Nederland:

„De halve en hele finale zijn in Enschede, bij mijn club. Een droom om daar te spelen, als het zo mag zijn. Ik zat er al bij op het WK in Canada in 2015, maar speelde niet. ”

„Tot mijn zestiende heb ik altijd met en tegen jongens gevoetbald. Omdat ik bij Quick ’20 in Oldenzaal tweede divisie landelijk bij de jongens speelde, hebben ze me bij de jongens onder-16 van FC Twente geplaatst, voordat ik naar het eerste van de vrouwen kon. Dat was uniek, ja.

„Goed, dan ben je een talent, maar het is niet zo dat je dan meteen doorrolt naar het Nederlands elftal. De concurrentie is moordend. Op mijn positie, aanvallende middenvelder, heb ik met Daniëlle van de Donk en Renée Slegers te maken. Die spelen allebei in het buitenland. Renée mist vrijwel zeker het EK met een kruisbandblessure. Dat betekent wel dat er voor mij kansen liggen.

„Ik kon afgelopen zomer naar Bayern München, maar dat vond ik nog te vroeg. De bondscoach heeft me gezegd dat ik nog dominanter moet zijn bij FC Twente. Dat moet ik het komende half jaar laten zien. ”

Bart Hinke

    • Bart Hinke