Denk maakt kandidatenlijst verkiezingen bekend

Zoals verwacht wordt Tunahan Kuzu lijsttrekker, gevolgd door Farid Azarkan en Selçuk Öztürk.

Tunahan Kuzu is de lijsttrekker van Denk bij de verkiezingen.
Tunahan Kuzu is de lijsttrekker van Denk bij de verkiezingen. Foto: Bart Maat / ANP

Politieke partij Denk heeft vrijdagavond haar kandidatenlijst bekendgemaakt voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. De lijst kent geen grote verrassingen. Lijsttrekker Tunahan Kuzu wordt gevolgd door Farid Azarkan en Selçuk Öztürk.

Op nummer vier staat ambtelijk secretaris Gladys Albitrouw (34) uit Rotterdam, gevolgd door beleidsmedewerker in de Tweede Kamer Stephan van Baarle (25). Beiden waren al actief voor Denk.

Bekijk hier de in totaal achttien kandidaten van Denk:

Twitter avatar DenkNL DENK #WIJZIJNDENK Onze kandidatenlijst voor de nu al historische Tweede Kamerverkiezingen! https://t.co/jFv3rEozIg
Lees ook: Vertrek Simons maakt weinig los bij aanhangers Denk

Vertrek Sylvana Simons

Vorige week verliet Sylvana Simons Denk, omdat ze zich niet meer kon vinden in de koers van de partij. Met Denk-campagneleider Ian van der Kooye begon ze een nieuwe partij met de naam Artikel 1, verwijzend naar het eerste artikel in de Grondwet dat gaat over gelijke behandeling.

In november 2014 verlieten de Turks-Nederlandse Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk de PvdA-fractie, nadat ze hun onvrede hadden geuit over het integratiebeleid van minister en partijgenoot Lodewijk Asscher. Ze richtten vervolgens Denk op. De partij beoogt inkomensverschillen te verkleinen en racisme in de samenleving te bestrijden.