De pijn van Ronaldo

10 juli 2016, Parijs, Frankrijk

Foto Nolwenn Le Gouic / Getty Images

Het was het jaar van voetbalgod Cristiano Ronaldo. De Champions League met Real Madrid, het EK met Portugal en voor de vierde keer de Gouden Bal. En toch, als Portugal dat EK 2016 niet gewonnen had, was dit een beklijvend beeld geweest van een persoonlijk drama. Al in de openingsfase van de finale ging de absolute ster van het Portugese elftal met een knieblessure naar de grond. Hij probeerde het nog even, strompelde wat, maar zeeg uiteindelijk neer. Een brutale mot – daar wemelde het van die zondag 10 juli in het Stade de France – daalde neer op het voorhoofd van Ronaldo in zijn donkerste moment. Alles leek verloren tegen de sterke Fransen die in eigen land op eindtoernooien altijd kampioen werden. Maar niets was echt verloren. Invaller Éder maakte in de verlenging 1-0. Ronaldo campeão!

Redacteur Sport

    • Bart Hinke