Blijft sleutelen

Dylan Knols (23), automonteur

Dylan Knols (23) uit Heerlen heeft al een paar vrienden en bekenden het bedrijf binnen zien komen. Eén heeft hij zelf binnengehaald. „Ik zei: solliciteer eens, ze hebben plek.”

Knols bouwt Mini’s voor BMW bij VDL Nedcar in Born. Daar rolt sinds kort de Mini Countryman van de band, een kleine SUV. Met die mega-order kan VDL Nedcar komend jaar werk bieden aan 1.200 nieuwe mensen. Het personeelsbestand groeit daarmee naar 4.500 man.

Die nieuwe mensen moeten wel een plekje vinden, langs de band waar de Mini’s over schuiven. Knols: „Maar er is genoeg ruimte, hoor. En de band gaat gewoon iets sneller lopen.” Komt er een half-afgebouwde auto langs, dan stapt Knols erin en schuift hij 20 meter mee. In die meters installeert hij de radio, de schakelbediening en het dashboard en passeert hij zes collega’s. Maar die doen werk aan de buitenkant.

Knols werkte hiervoor in de bouw, als metselaar en timmerman. Hij was altijd al geïnteresseerd in auto’s, zegt hij. In de avonduren sleutelt hij verder aan zijn eigen Opel Corsa en Volkswagen Golf.

Carola Houtekamer

    • Carola Houtekamer