A27

Merwedebrug gereed, zwaarste vrachtauto’s weer toegestaan

De reparatie van de Merwedebrug bij Gorinchem is voltooid. Donderdag werden de beperkingen voor de scheepvaart en het vrachtverkeer opgeheven. Dat betekent dat al het verkeer weer over de brug kan, inclusief voertuigen die zwaarder zijn dan vijftig ton. De Merwedebrug, deel van snelweg A27, werd in oktober afgesloten nadat er haarscheurtjes waren ontdekt in de constructie. Personenauto’s mochten al snel weer over de brug, maar vrachtverkeer werd lange tijd niet toegelaten. Begin december werd de brug weer opengesteld voor zware vrachtwagens, maar voertuigen van vijftig ton of zwaarder waren nog steeds niet welkom. De transportsector heeft inmiddels 1,8 miljoen euro aan schadeclaims ingediend vanwege het sluiten van de brug. (NRC)

    • Bas Blokker