Satudarah-lid looft beloning uit voor tip over aanslag

Het lid heeft een tiplijn ingesteld. De gouden tip zal beloond worden met 10.000 euro.

Foto: Bas Czerwinski / ANP

Een lid van motorclub Satudarah heeft een tiplijn ingesteld om de dader te vinden van een aanslag die vorige week op zijn huis in Enschede werd gepleegd. De gouden tip zal door het betreffende lid Laurence Sapulette beloond worden met 10.000 euro.

Wat Sapulette met de gouden tip zal doen wil hij telefonisch niet verklaren. Eerder zei Sapulette tegen Tubantia dat hij nog niet met zekerheid kan zeggen of hij de informatie met de politie zal delen. Tegelijkertijd verklaarde hij “niet voor eigen rechter te gaan spelen”. Nadere uitleg daarover wilde Sapulette telefonisch niet geven. Wel verklaart hij dat hij op het nummer al “aardig wat tips” heeft binnengekregen.

Lees ook: ‘Ik ga niet iedereen met een strafblad wegsturen’

Vorige week werd door een ruit van de woning van het Satudarah-lid volgens de politie een handgranaat gegooid. Sapulette ontkent dat echter en stelt in Tubantia dat het slechts gaat om “stevig vuurwerk”. Er vielen geen gewonden. De man heeft geen aangifte gedaan, maar vanwege de ernst van de feiten doet de politie toch onderzoek. Sapulette vertrouwt de politie naar eigen zeggen onvoldoende bij dat onderzoek.

Een woordvoerder van de politie Oost-Nederland bevestigt kennis te hebben genomen van de tiplijn, maar zegt verder niet te willen reageren op de uitspraken van Sapulette. Volgens de politie komt het vaker voor dat burgers of verzekeringsmaatschappijen een beloning uitloven voor tips die een zaak kunnen ophelderen. Wel benadrukt de politie dat informatie altijd gedeeld moet worden met de politie.

    • Clara van de Wiel