Naar buiten

Stadswandeling in A’dam van 1900

Foto Bernard Eilers

In het Stadsarchief is nu de expositie Amsterdam 1900 te zien, waarin met 300 foto’s (o.a. Jacob Olie, Breitner) de opleving van Amsterdam en de oorsprong van de moderne fotografie in beeld wordt gebracht. Gedurende de expositie organiseert het Stadsarchief elke zondagmiddag de Amsterdam 1900 Stadswandeling. De wandeling start en eindigt bij het Stadsarchief en duurt ongeveer twee uur. Met een gids langs spraakmakende locaties, met uitleg over de culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in die tijd en de veranderingen in de fotografie. Reserveren uiterlijk de vrijdag voorafgaand aan de wandeling. Elke zondag t/m 5 februari 2017 (behalve op 1 januari), 13.00 uur, Vijzelstraat 32. www.amsterdam.nl/stadsarchief

    • Saskia van Loenen