Wang en zijn advocaten afwezig bij kort geding ADO

ADO Den Haag wil voor de rechter afdwingen dat het bedrijf van Wang Hui alsnog een bedrag van ruim 2,3 miljoen euro overmaakt.

Hui Wang op de tribune tijdens de eredivisiewedstrijd in 2015 Foto: Erwin Spek / ANP

Tijdens het kort geding van voetbalclub ADO Den Haag tegen grootaandeelhouder Wang Hui dat woensdag diende is de laatste niet komen opdagen. Ook zijn advocaten lieten zich niet zien in de rechtbank in Den Haag. Uitspraak van de rechter volgt op 5 januari 2017.

Twitter avatar StevenVerseput Steven Verseput Zitting ADO vs. Wang gesloten na 5 minuten, advocaten Wang ontbreken. Uitspraak kort geding 5 januari

ADO Den Haag wil voor de rechter afdwingen dat United Vansen, het bedrijf van Wang Hui, alsnog een bedrag van ruim 2,3 miljoen euro overmaakt. Dat geld zou vorig jaar al in termijnen worden bijgeschreven op de rekening van de club. ADO Den Haag is dit seizoen in de financiële problemen gekomen, volgens de clubleiding omdat het beloofde geld uit China uitblijft. De KNVB zette ADO terug naar categorie 1, wat betekent dat de club onder verscherpt toezicht staat bij de bond.

Lees ook: ADO in verwarring. Geen Wang, geen advocaten, geen geld

De eredivisionist heeft het bedrag snel nodig om het voortbestaan van de club niet in gevaar te brengen, aldus de advocaat van ADO woensdag. Hij vertelde ook alles gedaan te hebben, waaronder e-mail, aangetekende brief en per koerier, om United Vansen, het bedrijf van Wang Hui, van het kort geding op de hoogte te brengen.

Eerder deze maand besloot de Ondernemingskamer in Amsterdam Wang al te schorsen als voorzitter van de Raad van Commissarissen van ADO. Wang Hui mocht wel lid blijven van de raad van commissarissen, maar verloor zijn stemrecht.

Lees ook: Een zeldzame inkijk in de chaos bij ADO Den Haag
    • Clara van de Wiel