Transport

Wederom recordjaar voor de haven van Antwerpen

De haven van Antwerpen heeft opnieuw een recordjaar achter de rug. Het totale goederenvervoer zal dit jaar naar verwachting uitkomen op zo’n 214,4 miljoen ton, een stijging van 2,9 procent ten opzichte van topjaar 2015. Dat maakte het havenbedrijf woensdag bekend. Antwerpen profiteerde vooral van extra containervervoer (plus 4,1 procent), dat deels ontnomen werd van de Rotterdamse haven. Het containervervoer kwam voor het eerst uit boven de 10 miljoen TEU, de benaming voor het standaardformaat zeecontainers. Ook de stijging in het vervoer van vloeibare goederen met 4,5 procent droeg bij aan het recordjaar. Het transport van droge massagoed zoals kolen en graan en het conventionele stukgoed, waaronder machines, maakte echter wederom een daling door. (ANP/Belga)

    • Monique van Oostrum