Midden-Oosten

‘Rusland en Turkije zijn het eens over staakt-het-vuren in Syrië’

Turkije en Rusland zijn het eens geworden over de voorwaarden van een staakt-het-vuren voor heel Syrië. Het bestand zou komende nacht al moeten ingaan. Dat heeft het Turkse staatspersbureau Anadolu woensdag gemeld. Een woordvoerder van het Kremlin zei echter het bericht nog niet te kunnen bevestigen. Vorige week – meteen na de herovering van de stad Aleppo door het Syrische regime – voerden Turkije, Rusland en Iran in Moskou al overleg met elkaar, in Moskou. Daarbij zeiden ze te streven naar vrede in Syrië. Rusland en Iran steunen de regering van de Syrische president Assad, Turkije juist een deel van de rebellen. Slechts terroristische organisaties zouden uitgesloten zijn van het staak-het-vuren. Niet duidelijk was wie daartoe precies worden gerekend. (NRC)

    • Floris van Straaten