jaarwisseling

Gebiedsverbod jongeren Utrecht

Utrecht heeft jongeren die zich tijdens de vorige jaarwisseling misdroegen een groeps- en een gebiedsverbod opgelegd voor de komende oud-en-nieuwviering. Onder hen zijn 17 jongeren die opgepakt werden bij een winkelcentrum in de wijk Overvecht. In de buurt van dat winkelcentrum gaat Utrecht van donderdag tot maandag mobiel cameratoezicht beproeven, aldus burgemeester Jan van Zanen. Elk jaar is het in Utrecht onrustig met Oud en Nieuw. Er zijn vooral veel autobranden. Ondanks strenge maatregelen is het aantal ervan de laatste jaren alleen maar toegenomen, vooral in de wijken Hoograven, Zuilen, Kanaleneiland en Overvecht. Rond de Theemsdreef in Overvecht doen zich volgens Van Zanen de meeste en zwaarste incidenten voor. (ANP)

    • Auteur Onbekend