Recensie

Recensie

In het Schouws klinken de liedjes nog mysterieuzer

Pop

Peter Slager Slik

Intieme liedjes passen goed bij de intieme taal van een dialect, blijkt op Slik van Peter Slager. De bassist/songschrijver van Bløf koos voor zijn eerste solo-album voor het Schouws, een variant op het Zeeuws. Dat hij teksten als ‘Ier Vo Mien’ of ‘Slik Op De Waegt’ combineert met akoestische, ingehouden instrumentaties leidt tot mooie composities die door het ‘Schouws’ des te mysterieuzer klinken. Slager heeft een bescheiden stem, en die voegt zich hier prachtig naar de spaarzaam uitbottende akkoorden van gitaar, ukelele of banjo. Hoogtepunt is ‘Even Wachten’, dat Slager schreef en uitvoerde met de Amsterdamse Rita Zipora. Hij zingt vriendelijk, zij stoer in hun steeds snellere balts, met een hoofdrol voor de herhaalde titel. Wie kon denken dat het ergerlijke gebod ‘even wachten’ zo aantrekkelijk zou klinken?