Einde carrière

Voormalig Tourwinnaar Bradley Wiggins stopt nu definitief

De Brit Bradley Wiggins stopt definitief met wielrennen, meldde hij woensdag. De winnaar van de Tour de France van 2012 kwam eerder terug op een aangekondigd afscheid. Wiggins reed met Parijs-Roubaix dit jaar zijn laatste officiële race op de weg. Op de Spelen in Rio won hij nog goud op de baan, op het onderdeel ploegenachtervolging. Dat was zijn vijfde olympische titel. Ondanks zijn voornemen na 2016 te stoppen, werd hij opgenomen in de baanploeg voor 2017. Wiggins reed samen met Mark Cavendish vorige maand de Zesdaagse van Gent; ze wonnen. In september raakte Wiggins in opspraak toen Russische hackers gegevens van hem openbaarden: hij gebruikte in 2012 een verboden middel. Wiggins had hier echter toestemming voor omdat hij last heeft van astma. (NRC)

    • Steven Verseput