Recensie

Spannende hersenkrakers met zes blauwe blokjes

SixSquares is een puzzelgame van Nederlandse bodem, gemaakt door twee studenten aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het lijkt een beetje op de populaire Threes-achtige games die lange tijd een hype waren. Gelukkig is SixSquares een stuk origineler. In een veld van vijf bij vijf vakjes moet je een blauw blokje in het midden van het scherm krijgen. Dat klinkt makkelijker dan het is. Je kunt het blauwe blok alleen horizontaal of verticaal bewegen als er ook een van de andere vijf blokken tegenover staat. Gelukkig kun je die op eenzelfde manier bewegen. Dit levert uitdagende hersenkrakers op, zelfs voor levels die uiteindelijk heel simpel op te lossen blijken. SixSquares is gratis te downloaden. Daarvoor krijg je zes hoofdstukken met elk 25 levels en advertenties. Gelukkig zijn die laatste bovenaan het scherm geplaatst, blijven ze beperkt tot banners en krijg je niet om het level een videoreclame van een of andere Clash of Titans-kloon te zien. Zoek je afleiding op de 31ste tijdens het wachten tot middernacht? Dan moet je SixSquares eens proberen.

    • Hans Klis