Migranten

Zeven arrestaties in Berlijn wegens aansteken dakloze

De Berlijnse politie heeft zeven jonge migranten aangehouden die ervan verdacht worden een dakloze in brand te hebben gestoken. De jongens zouden zichzelf op verschillende politiebureaus hebben gemeld. Zes van hen zouden afkomstig zijn uit Syrië, de zevende uit Libië. Het groepje zou in de nacht van zondag op maandag de kleding van een slapende zwerver in de metro in brand hebben gestoken. Getuigen konden de vlammen tijdig doven. Het voorval werd op bewakingscamera’s vastgelegd. De jongens zullen worden vervolgd wegens poging tot moord.

Een woordvoerster van de politie zei tegen Der Spiegel dat de jongens als vluchteling Duitsland zijn binnengekomen, maar wanneer precies kon zij niet zeggen. Enkelen van hen zouden in het bezit zijn van een verblijfsvergunning. In Berlijn leven tussen de drie- en tienduizend daklozen. Regelmatig zijn zij het doelwit van aanvallen. (NRC)

    • Eva Cukier