Recensie

Eindelijk houd je de loodgieter in rode tuinbroek tussen je vingers

Nieuwe games Super Mario voor op je smartphone – het klinkt helaas leuker dan het is. Ook Hot Wheels: Race Off is vooral aan te raden vanuit nostalgische overwegingen. En dat terwijl een ogenschijnlijk saai puzzelspel als SixSquares juist verrassend spannend blijkt.

Nintendo’s eerste echte uitstapje naar iOS is van twijfelachtige kwaliteit. Het voelt fantastisch om eindelijk Super Mario tussen je vingers te hebben. Wie groeide er niet op met de loodgieter uit Brooklyn? Jammer genoeg kan het doorgaans zo baanbrekende Nintendo de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. Want Super Mario Run is geen Super Mario Bros. Het is een doorsnee endless runner game zoals Temple Run. Al is-ie beter dan de meeste van deze dertien-in-een-dozijn games. De graphics zijn fraai en de vormgeving is overduidelijk van Nintendo-kwaliteit. Maar je rent en springt alleen één kant op. Het enige wat je kunt doen om Mario te besturen is op het scherm tikken. Hiermee springt de iconische ambachtsman over obstakels en vijanden heen. Pluspunten voor Nintendo om niet één-op-één een oude Mario-game te gebruiken voor iOS, maar dit is een spel dat snel vergeten zal worden. Gezien het prijskaartje van 10 euro kun je beter Super Mario Maker kopen voor de Nintendo 3DS (4 euro). Daar ben je niet in twee uur mee klaar.

    • Hans Klis