Recensie

Echt ontroerend wil het maar niet worden

In 2012 verscheen van de Britse zangeres Emeli Sandé het album Our Version Of Events, dat 66 weken in de Engelse hitparade stond. Op dat debuut stonden ballades met galmende instrumentaties en een zangstem op stormkracht; de hoge uithaal van haar ‘Next To Me’ was indrukwekkend. Onlangs verscheen haar tweede album, Long Live The Angels, waarop de nummers opvallend bedrukt klinken. Het tempo is langzaam, ze worden gezongen met een brok in de keel. De sfeer is eerder looiig dan ontroerend. Opvallend is dat Sandés stem vaak lijkt op anderen: in ‘I Rather Not’ als Whitney Houston, in ‘Give Me Something’ als singer-songwriter Tracy Chapman. Tegen het eind krijgen de nummers meer schwung, zoals in soulnummer ‘Highs & Lows’. Sandé treedt op 29 maart op in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

    • Hester Carvalho