Recensie

Deze krankzinnige racegame tart de natuurwetten

Mijn eerste herinneringen aan Hot Wheels heb ik van de zogeheten Color Shifters. Afhankelijk van de temperatuur veranderde de kleur van de lak op de kleine auto’s. Als kind verveelde het niet om de voertuigen urenlang in kommetjes warm en dan weer koud water te dompelen. Tegenwoordig is er meer voor nodig om de aandacht erbij te houden. Hot Wheels: Race Off is niet anders dan de Color Shifters. Alle toeters en bellen – felle kleurtjes, 3D-animaties en ronkende motorgeluiden – moeten je afleiden van het feit dat het een simpele platformracer is die grotendeels draait om advertenties. In deze racegame moet je meer dan veertig krankzinnige en natuurwetten tartende levels (die haast alleen door een kind bedacht kunnen worden) proberen zo snel mogelijk over de finish rijden. Het liefst zonder te verongelukken. Voor de echte connaisseurs is Hot Wheels: Race Off misschien leuk – je spaart een verzameling unieke wagentjes bij elkaar en kunt ze uitbreiden. De gemiddelde gamer is echter beter af door een serieuzere racer te downloaden, zoals Need for Speed of Race the Sun.

    • Hans Klis