In beeld

Van Wham! tot Diana: de jaren van George Michael

De Britse zanger George Michael is overleden. Het tieneridool werd in de jaren tachtig wereldberoemd toen hij samen met Andrew Ridgeley het duo Wham! vormde. Maar waar Ridgeley's solocarrière nooit echt van de grond kwam scoorde Michael verschillende hits. Er waren ook mindere momenten, met name in zijn privéleven.
George Michael en Andrew Ridgeley als Wham! tijdens een concert in Peking, China in 1985.
Foto AP
Met Aretha Franklin in 1988 tijdens zijn Faith World Tour in Auburn Hills, Michigan.
Foto Rob Kozloff/AP
Michael deed samen met onder meer Bono, Freddie Mercury and Paul McCartney mee aan het Live Aid concert in het Wembley Stadium, Londen, in juli 1985 om geld in te zamelen voor voedselhulp voor arme landen. De sterren vormden voor de campagne de formatie Band Aid. Het nummer Do they know it's Christmas werd een grote kersthit.
Foto Joe Schaber/AP
Ontmoeting met prinses Diana, samen met Elton John in 1985.
Foto AP
Met Stevie Wonder tijdens het het muziekevent 4th annual VH1 Honors in Universal City, Californië in april 1997.
Foto Mark J. Terrill/AP
George Michael met zijn toenmalige partner Kenny Goss in 2005. Het idool dat in de kamers van veel tienermeisjes hing in de jaren tachtig kwam pas in de jaren '90 uit de kast als homoseksueel. In interviews vertelde hij dat hij lang dacht dat hij biseksueel was.
Foto AFP
George Michael na afloop van de persconferentie in Berlijn in 2005 naar aanleiding van het uitkomen van de film George Michael - A Different Story'. In de documentaire vertelt hij openhartig over zijn leven en misstappen die hij naar eigen zeggen beging.
Foto Tobias Schwarz/Reuters
In het Wembley Stadium in Londen in juni 2007 tijdens een 25 Live concert, waarmee hij voor het eerst in 15 jaar de wereld weer rondreisde.
Foto Adrian Dennis/AFP
Optreden in de Men Arena in Manchester, Groot-Brittannië 2006.
Foto Phil Noble/Reuters
George Michael verlaat de rechtbank in Linden in 2010. De zanger bekende onder invloed van drugs te hebben gereden toen hij in juli dat jaar met zijn auto een winkel inreed. Al diverse keren in de jaren ervoor werd hij opgepakt wegens bezit van drugs of rijden onder invloed.
Foto Sang Tan/AP
Een optreden tijdens de afsluitende ceremonie van de Olympische Spelen in Londen, 2012.
Foto Leon Neal/AFP
George Michael treedt op met zijn Symphony The Orchestral Tour in een uitverkocht Ziggo Dome in september 2012.
Foto Ferdy Damman/ANP
Michael vertelt tijdens een persconferentie eind 2011 over de gezondheidsproblemen waar hij dat jaar mee worstelde. Hij liep een longontsteking op en moest een operatie ondergaan.
Foto Max Nash/AFP