In beeld

Dieren in het nieuws in 2016

Tussen de duizenden nieuwsfoto's zitten met enige regelmaat foto's van dieren. Want ook zij halen het nieuws. Ze zorgen dan vaak even voor een glimlach tussen de ellende, maar net zo vaak zijn ze evengoed het slachtoffer van een nieuwsgebeurtenis. In vrijwel alle gevallen weten ze ons te raken. Kijk maar.
23 oktober 2016 - Herders drijven een kudde van 1000 schapen door de straten van Madrid in een protestactie tegen de aantasting van eeuwenoude graas-, herder- en trekrechten die in toenemende mate bedreigd worden door verstedelijking en moderne landbouwpraktijken.
AP / Daniel Ochoa de Olza
14 april 2016 - De uit de dierentuin ontsnapte chimpansee Chacha schreeuwt naar de man die hem probeert te vangen in Sendai in Japan.
Reuters / Kyodo
1 mei 2016 - In de Mexicaanse stad Otumba wordt jaarlijks een ezelsfestival gehouden. Presidentskandidaat Donald Trump krijgt ook ezelsoren aangemeten omdat hij Mexicanen aan de grens met de VS wil tegenhouden.
AP /Rebecca Blackwell
20 juni 2016 - Een emoe op de vlucht voor de bosbranden in Californië neemt bij Potrero de openbare weg.
Reuters / Mike Blake
21 juli 2016 - Een zwerm vuurvliegen in Mexico.
AP / Rebecca Blackwell
16 januari 2016 - Op een ritueel festival ter ere van de Heilige Antonius-Abt, beschermheer van varkens en huisdieren en tegen veeziekten, rijdt een ruiter zijn paard door het vuur.
AP / Francisco Seco
23 maart 2016 - Een kind bekijkt een Caligovlinder bij de start van de vlindertentoonstelling in het Natural History Museum in Londen.
AP / Kirsty Wigglesworth
4 januari 2016 - Een komondor of Hongaarse herdershond op stap in München.
DPA / Matthias Balk
10 februari 2016 - Een wilde olifant is op hol geslagen en raast door de straten van Siliguri. Met behulp van een verdovingspijltje is het dier overmeesterd en later vrij gelaten in het bos.
AFP / Diptendu Dutta
27 juli 2016 - ''s Werelds eenzaamste ijsbeer' Pizza leeft in een winkelcentrum in de Chinese stad Guangzhou (Kanton). Na wereldwijde protesten is het dier in november verplaatst naar een zee-aquarium. Officieel omdat zijn verblijf in het winkelcentrum verbouwd zou worden.
10 november 2016 - Een ontheemde vrouw uit Mosul en haar katje Lulu wachten bij een checkpoint op transport naar Erbil.
AFP / Odd Andersen
26 januari 2016 - Een meerkoet op het ijs van de Havelrivier bij Potsdam in Duitsland.
DPA / Ralf Hirschberger
18 mei 2016 - Ruim duizend eenden werken bij de ongediertebestrijdingsdienst van wijngaard Vergenoegd in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. Ze zorgen er dagelijks voor dat de wijnranken vrij blijven van slakken en insecten. Elke morgen om 9:45 uur marcheren de eenden, geleid door een herder, naar de wijngaard.
Reuters / Mike Hutchings
10 november 2016 -Ruiter en paard van de Spaanse Rijschool uit Wenen tijdens een repetitie in Londen.
Reuters / Peter Nicholls
13 september 2016 - Ruiters jagen met lansen op een stier in Tordesillas op het Toro de la Vega Festival.
AP / Daniel Ochoa de Olza
19 jun, 2016 - Een Braziliaanse motorrijder uit Rio de Janeiro met zijn 12-jarige bijrijder 'Chinquinho'.
AFP / Yasuyoshi Chiba
22 januari 2016 - De Ecuadoriaanse Dienst voor het wegverkeer trof deze luiaard aan die zich had vastgeklampt aan een paal van een vangrail.
Reuters / Ecuador's Transit Commission
30 maart 2016 - Een van de twee door de U.S. Coast Guard geredde dwergschildpadden, arriveert in het opvangcentrum van Sea World in San Diego, California.
Reuters / Mike Blake
18 mei 2016 - Op een pluimveemarkt in Jakarta worden geverfde kuiken te koop aangeboden.
Reuters / Darren Whiteside
18 oktober 2016 - Een ratje zich met zijn kop klem in een roestgat van een vuilnisbak in Brooklyn, New York.
Reuters / Lucas Jackson
25 augustus 2016 - Medewerkers van het Venezolaanse opvanghuis voor zwerfhonden Famproa poseren met hun nog amper levende have in Los Teques, een stad een uur rijden ten zuiden van de hoofdstad Caracas. Door de economische crisis in het land worden de asiels overspoeld met door hun baasjes op straat gezette dieren.
Reuters / Carlos Garcia Rawlins
22 juni 2016 - Een hond rekt zich eens lekker uit op een afgelegen stembureau in de Australische outback bij het stadje Enngonia in New South Wales.
Reuters / David Gray
16 februari 2016 - Een Bordeauxdog rust uit tijdens de competitie van de 140ste Westminster Kennel Club Dog Show in Madison Square Garden in New York.
AFP / Timothy A. Clary
26 februari 2016 - Labrador Harley demonstreert zijn kunsten op de Dock Dogs West Coast Challenge in Bakersfield, Californië.
AFP / Mark Ralston
29 september 2016 - De in 2016 geboren 23 reuzenpanda’s werden bij een pandafok- en onderzoekscentrum in Chengdu op een podium gezet en aan de pers getoond. De meeste panda’s op het podium lagen voor pampus. Eentje kroop naar de rand. Een toesnellende medewerker kon desondanks nét niet voorkomen dat de panda van het podium kukelde.
China Daily / via Reuters