Voetbal

Arjen van der Laan ontslagen als bondscoach vrouwen

De KNVB heeft Arjen van der Laan per direct ontslagen als bondscoach van het vrouwenelftal. De voetbalbond heeft onvoldoende vertrouwen dat de coach goed zal presenteren op het EK in 2017, dat komende zomer in Nederland plaatsvindt.

In een reactie geeft Van der Laan aan dat het ontslag „zeer onverwachts” komt. „Het is voor mij heel teleurstellend. Ik had veel vertrouwen in het team en wilde heel graag als bondscoach het EK in eigen land meemaken.”

Hij werd oktober 2015 aangesteld, onder zijn leiding lukte het net niet om de Spelen in Rio te halen.

Om meer ervaring toe te voegen aan de staf werd in augustus Foppe de Haan aangesteld als adviseur voor Van der Laan. Hij liet afgelopen tijd weten dat het de goede kant uitging met het team, zegt Van der Laan. „Het glas was driekwart vol, zo gaf Foppe aan. Hij was bijzonder positief over de vooruitgang die we in de afgelopen maanden hadden geboekt.”

Assistent-bondscoach Sarina Wiegman neemt voorlopig de taken waar van Van der Laan. (NRC)

    • Steven Verseput