Veldrijden

Marianne Vos wint weer na afwezigheid van bijna twee jaar

Marianne Vos lijkt weer helemaal de oude. De Brabantse zevenvoudig wereldkampioene veldrijden zegevierde vrijdag in de Superprestige van het Belgische Diegem. Het was pas haar tweede veldrit na een afwezigheid van bijna twee jaar. Vos kwam solo over de finish in de cross die onder kunstlicht werd verreden. Vos (29) begon na het WK veldrijden van begin 2015 te sukkelen. Blessures hielden haar lang van de fiets en mede daardoor besloot Vos het veldritseizoen van 2015-2016 te laten schieten. Ze maakte afgelopen zaterdag bij haar rentree in Antwerpen al een goede indruk. Door de zege in Diegem geldt ze als outsider voor het WK, eind januari in Luxemburg. Bij de mannen was er ook een Nederlandse winnaar in Diegem: Mathieu van der Poel. Zijn Belgische rivaal Wout van Aert eindigde als tweede. (ANP)

    • Steven Verseput