Tennis

Kvitova gewond bij overval en half jaar uit competitie

Tennisster Petra Kvitova mag thuis kerst gaan vieren. De 26-jarige Tsjechische verlaat vrijdag het ziekenhuis, waar ze dinsdag werd opgenomen nadat ze in haar appartement was aangevallen door een man met een mes. Een operatie van bijna vier uur was nodig om de beschadigde zenuwen en pezen van haar linkerhand te herstellen.

Een vooralsnog onbekende man drong via een list dinsdagochtend de woning van Kvitova in Prostejov binnen. In het handgemeen dat volgde raakte de tweevoudig winnares van Wimbledon en nummer elf van de wereldranglijst ernstig gewond aan de hand waarmee ze haar tennisracket vasthoudt.

De nummer elf van de wereld heeft zeker zes maanden nodig om te herstellen. Ze mocht vrijdag het ziekenhuis verlaten en kan de feestdagen thuis doorbrengen, al moet ze wel rust houden.

De dader is nog voortvluchtig. Kvitova heeft een beschrijving gegeven van haar overvaller, op basis waarvan de Tsjechische politie een tekening heeft gemaakt.

Gezien de verwachte revalidatieduur van een half jaar zal Kvitova ontbreken bij de Hopman Cup, waaraan ze hoe dan ook niet zou deelnemen. Kvitova had al afgezegd vanwege een stressfractuur in haar rechtervoet. Deelname aan de Australian Open in januari is eveneens uitgesloten. (ANP)

    • Frank Huiskamp