Na dertien jaar valt het doek voor programma Koefnoen

Het programma past niet meer binnen de zaterdagavondprogrammering van de AVROTROS.

Het Koefnoen duo Owen Schumacher (L) en Paul Groot begon het juist net een beetje onder de knie te krijgen.
Het Koefnoen duo Owen Schumacher (L) en Paul Groot begon het juist net een beetje onder de knie te krijgen. Foto Rick Nederstigt / ANP

Na dertien jaar en vijftien succesvolle seizoenen past Koefnoen niet meer in de plannen voor de zaterdagavondprogrammering van de AVROTROS. Daarom heeft de NPO in samenspraak met de AVROTROS besloten dat het satirische programma niet meer terugkeert op de televisie.

Het doek valt voor Koefnoen net nu de makers, Owen Schumacher en Paul Groot, zeggen het programma “een beetje onder de knie te krijgen”. In een verklaring van producent Human Factor laat het duo weten het “ontzettend jammer” te vinden dat Koefnoen moet stoppen:

“We hebben de vijftien seizoenen Koefnoen met enorm veel plezier gemaakt. Koefnoen is voor ons een manier van kijken geworden.”

De twee heren sluiten niet uit dat hun types in de toekomst nog eens ergens ander zullen opduiken. De NPO heeft de twee gevraagd een nieuw programma te ontwikkelen voor de zaterdagavond. Schumacher en Groot gaan over dat aanbod nog nadenken.

Zilveren Nipkowschijf

Koefnoen trok gemiddeld tegen de miljoen kijkers. Het programma werd in 2006 onder meer onderscheiden met de Zilveren Nipkowschijf. Koefnoen is in 2004 voortgekomen uit het cabaret van Kopspijkers bij de Vara.

Bekijk hieronder enkele sketches van de heren van Koefnoen: