Maffialid aangehouden voor Utrechtse supermarkt

De man, veroordeeld voor drugshandel en lidmaatschap van de Camorra, moet in Italië nog een straf uitzitten van vijf jaar en zeven maanden.

Foto Lex van Lieshout/ANP

Het gespecialiseerde politieteam FASTNL heeft op vrijdag een 46-jarig lid van de Italiaanse maffia aangehouden in Utrecht, dat meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

De man wordt overgebracht naar Italië waar hij nog een gevangenisstraf van vijf jaar, zeven maanden en zeven dagen moet uitzitten. Hij werd in 2013 veroordeeld door de rechtbank in Napoli vanwege drugshandel en deelneming aan een maffiaorganisatie.

Opgepakt na het doen van kerstinkopen

Het lid van de Camorra, de maffia uit de Italiaanse stad Napoli, werd opgepakt nadat hij boodschappen had gedaan in een supermarkt in Utrecht. De 46-jarige man mocht zijn kerstinkopen overdragen aan iemand die hem vergezelde, waarna hij in de boeien werd geslagen. De man verbleef in Utrecht bij een landgenoot. Het is niet bekend hoe lang hij in Nederland was ondergedoken.

Bij de opsporing werkte FASTNL samen met de Italiaanse politie. Het gespecialiseerde politieteam richt zich op de opsporing en aanhouding van (internationaal) gezochte personen, onder wie voortvluchtige TBS’ers en mensen met een proefverlof (PIJ’ers).

    • Huib de Zeeuw