Heel Nederland Lakt

Eén miljoen. Zoveel heeft de inzamelingsactie met nagellak van de ongeneeslijk zieke Tijn voor 3FM Serious Request al opgeleverd. Het bedrag werd vrijdagochtend iets na 7 uur gehaald. De zesjarige Tijn begon zijn ‘Lak-aan-actie’ woensdag bij het Glazen Huis in Breda. Met zijn vader stond hij bij het Glazen Huis in Breda. Hij vertelde aan dj Domien Verschuuren dat ze een actie waren gestart voor Serious Request, dat dit jaar geld inzamelt voor kinderen met longontsteking. In minder dan 24 uur stond de teller al op ruim 400.000 euro. Het streefbedrag van de ‘nagellak-actie’ was 100 euro. Op sociale media is de actie van de jongen al omgedoopt tot Heel Nederland Lakt. Naast tal van particulieren hebben ook bekende Nederlandse artiesten en meerdere politici het initiatief omarmd. Op sociale media laten ze hun gelakte nagels zien. (ANP, NRC)

    • Auteur Onbekend