Gokken

Aanklacht FA tegen Barton voor 1.260 weddenschappen

De Engelse voetbalbond FA heeft Joey Barton vrijdag aangeklaagd voor het plaatsen van 1.260 weddenschappen op voetbalwedstrijden in de afgelopen tien jaar. Gokken is volgens regels van de FA verboden voor profspelers. In oktober klaagde de Schotse bond hem ook aan omdat hij sinds juli, als speler van het Schotse Rangers FC, 44 weddenschappen op wedstrijden had geplaatst, wat hem op een schorsing van één duel kwam te staan. In november werd zijn contract in Glasgow ontbonden. Barton (34) keerde deze week terug bij zijn oude club Burnley. Barton heeft tot 5 januari om te reageren op de aanklacht van de FA. Als speler van onder meer Manchester City, Newcastle United en Queens Park Rangers raakte hij regelmatig in opspraak vanwege zware overtredingen of verbale uitspattingen. (ANP)

    • Steven Verseput