Ex-bondscoach

Crystal Palace biedt Sam Allardyce kans op eerherstel

Drie maanden nadat hij vanwege een corruptieschandaal was ontslagen als bondscoach van Engeland, keert Sam Allardyce terug in het Engelse voetbal. Allardyce (62) gaat aan de slag als coach van Crystal Palace, waar hij vrijdag een contract voor 2,5 jaar ondertekende. ‘Big Sam’ volgt de ontslagen Alan Pardew op bij de nummer zeventien van de Premier League. Allardyce zit maandag tijdens Boxing Day al op de bank, als Crystal Palace tegen Watford speelt. Na het EK werd hij bondscoach van Engeland, dat duurde 67 dagen. Allardyce werd ontslagen na een onthullende reportage van The Daily Telegraph waarin hij vertelde hoe de internationale transferregels makkelijk omzeild konden worden. Hij zei zo’n 462.000 euro te willen ontvangen voor zijn adviezen. Crystal Palace biedt Allardyce de kans op eerherstel. (ANP)