Botsing tussen twee treinen bij Maastricht

Er zijn geen gewonden gevallen. De NS heeft bussen ingezet tussen Maastricht en Sittard.

Beeld dient slechts ter illustratie Foto: Bart Maat / ANP

Bij het station in Maastricht zijn vrijdag twee treinen op elkaar gebotst. Volgens de Brandweer Zuid-Limburg hebben de treinen elkaar geschampt. Er zijn geen gewonden omdat de trein met een lage snelheid reed.

Twitter avatar nsreiziger NS reiziger 1limburg.nl: “Twee treinen botsen in Maastricht” https://t.co/VRqx0cBqAl #ns #arriva https://t.co/HxwRKhTZRw
Twitter avatar brwzuidlimburg Brandweer Z-Limburg Botsing tussen twee passagierstreinen bij station Maastricht . Hulpdiensten aanwezig. Door lage snelheid geen gewonden.

Een Arriva-trein met passagiers zou een lege trein van de NS hebben geraakt op het rangeerterrein. Dat bevestigt de NS. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Volgens de NS wordt er momenteel onderzoek gedaan. Als gevolg van de botsing rijden er tussen Maastricht en Sittard geen treinen. De NS en Arriva hebben bussen ingezet.

Vrijdagochtend zijn op de Maasvlakte bij Rotterdam twee goederentreinen tegen elkaar gebotst. Bij de botsing ontspoorden zes wagons. Er zijn volgens de brandweer geen gewonden gevallen of gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

    • Belia Heilbron