Undercover in Nederland

SBS hoeft uitzending over plastisch chirurg niet te rectificeren

. De plastisch chirurg die het programma Undercover in Nederland van presentator Alberto Stegeman van belediging en smaad beschuldigde is door de rechter in het ongelijk gesteld. SBS hoeft niet te rectificeren. In een uitzending was chirurg Lommen stiekem gefilmd op zijn spreekuur waarop hij mensen behandeld met botox. Te zien is hoe hij cliënten de mogelijkheid biedt contant te betalen. Er wordt dan geen btw in rekening gebracht. De rechter concludeert dat de term ‘belastingontduiking’, voor de handelswijze van de plastisch chirurg „niet een beschuldiging is die geen steun vindt in het beschikbare feitenmateriaal”. En spreekt van op zijn minst „sjoemelen”. Daarnaast stelt de rechter dat het gebruik van een verborgen camera hier niet onrechtmatig is. „Voldoende aannemelijk is dat de praktijk van Lommen om bij cash betalingen geen en bij pinbetalingen wel btw te innen niet hard gemaakt had kunnen worden, zonder hantering van de verborgen camera.” (NRC)