Luchtvaart

Flink meer passagiers voor luchthavens Schiphol en Eindhoven

Schiphol en de luchthaven Eindhoven kregen in het derde kwartaal allebei een recordaantal passagiers over de vloer. Op Schiphol steeg het aantal reizigers vergeleken met een jaar eerder met bijna 8 procent naar 18,6 miljoen. In het kleinere Eindhoven liep de drukte 15 procent op tot ruim 1,5 miljoen passagiers. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt uit de cijfers dat de Nederlandse luchthavens hun sterke opmars van de laatste jaren voortzetten. Er vliegen al zes jaar elk kwartaal meer passagiers van en naar Nederland dan in hetzelfde kwartaal een jaar ervoor. De zomer is de periode waarin doorgaans de meeste reizigers worden vervoerd. Landelijk werden er afgelopen kwartaal 20,8 miljoen passagiers verwerkt, een kleine 8 procent meer dan een jaar eerder. (ANP)